התקנת מקלחונים לקראת מעבר דירה

  1. בעת מעבר דירה ולפני קניית מקלחון בפרט לקראת מעבר דירה יש למדוד את השטח הרצוי להתקנת המקלחון. הסטנדרט הוא 90 X 90 אך כאשר חדר האמבטיה גדול יותר כדאי לקנות מקלחון גדול יותר.
  2. ישנם שנים סוגי מקלחונים – האחד למקלחת והשני להתקנה על האמבטיה. אנו נציג כאן את התנאים הדרושים להתקנת מקלחון למקלחת.
  3. למקלחון יש תקן – זכוכית מחוסמת בלבד. כדאי לבקש זכוכית אטומה שעליה רואים פחות את סימני הסבון והמים.
  4. ישנם מספר אופציות לפתיחת וסגירת המקלחון – דלת זזה, דלת נפתחת. הכול בהתאם למיקום המקלחון ושפתיחת הדלת לא תפריע לארון המקלחת או לאסלה.
  5. לוודא שלמקלחון יהיה סף חוסם מים. תמיד אפשר כמובן לחסום את המים בעזרת סיליקון אך במשך הזמן הוא משחיר ועדיף סף הזזה מאלומיניום.
  6. ניקיון המקלחון – עדיף לנקות את המקלחון בעזרת סבון ומים בלבד. לאחר המקלחת לנקות את הזכוכית משאריות הסבון ולנגב את הזכוכית על מנת שלא יישארו כתמים.
  7. במידה והזכוכית שקופה לחלוטין יש להשתמש בחומרים מונעי הצטברות אבנית.
  8. בעת בחירת בעלי מקצוע להתקנת המקלחון כדאי לבחור בחברות מוכרות העובדות לפי התקן. יתכן יזה יהיה מעט יקר יותר אך לאורך זמן זה תמיד משתלם. יש הבדל לא קטן בחומרים שמשמשים להתקנת המקלחון כמו ציפוי ניקל למשל וחברות גדולות ומוכרות אמונות על תוצרת העומדת בתקן.
  9. ייעוץ מקצועי של בעלי מקצוע – התקשרו למספר חברות, קבלו מהם נתונים, במידה ואתם לקראת מעבר דירה הסבירו להם גם את זה מאחר והם צריכים להגיע לצורך מדידות. בדרך כלל תהליך ההזמנה ועד ההתקנה אורך כשבועיים וזה די מקובל בשוק. יש לוודא איתם כי המתקינים שלהם הם בעלי מקצוע בעלי ניסיון בהתקנת מקלחונים. זה חשוב מאד.
  10. ושלב אחרון – בהצלחה

    מקלחון יוקרתי גדול במיוחד
    מקלחון יוקרתי גדול במיוחד

ועוד מספר הערות: ישנן די הרבה חברות המייצרות ומתקינות מקלחונים. מה שקובע כאן הוא איכות המוצר עצמו ומקצועיות המתקין. אם הניקל אינו באיכות תוך זמן קצר הוא עלול להעלות חלודה. התקן היא שימוש בזכוכית ולא בפרספקס. הזכוכית אמורה להיות זכוכית מחוסמת. גם עובי הזכוכית משנה את המחיר. יש הבדל בין זכוכית 4 מ"מ לבין זכוכית 6 מ"מ. על מנת להתרשם ממבנה המקלחונים ניתן לראות בחנות של שבירו סוגים שונים של מקלחונים ולקבל משם השראה על סוג המקלחון המתאים לכם.