היתרונות של מקלחון חזית

ביותר ויותר בתים בימינו ישנם מקלחונים – בין אם בנוסף לאמבטיה ובין אם במקומה. מקלחון חזית הוא האופציה הפופולארית ביותר, בעיקר בזכות היותו הפיתרון הפשוט ביותר והמגוון ביותר – כלומר כזה המתאים לכל סוג של חדר רחצה באשר הוא.

מהו מקלחון חזית?

מקלחון חזית הוא מקלחון הפתוח לכוון אחד בלבד, כשמשלושת הצדדים הנוספים הוא תחום בקירות.

מקלחון שכזה מתאים הן לחדרי רחצה גדולים והן לחדרי רחצה קטנים, ובנייתו והתקנת ופשוטות יחסית. באופן טבעי לאור הפופולאריות שלו ישנם דגמים רבים בשוק, הנבדלים אלה מאלה בסוגי הסגירה, בזכוכית שנבחרה לדלת/ות ובעיצוב.

סוגי סגירה למקלחוני חזית

מקלחון חזית
מקלחון חזית

ראשית ניתן לבחור בין דלתות הזזה לבין דלתות הנעות על גבי צירים, כשבאופן טבעי לכל אחת מהאופציות יתרונות וחסרונות ובעיקר צריך לברר מהם הצרכים הספציפיים שלכם ומהאופציה המתאימה ביותר לחדר הרחצה שלכם (חדר קטן יחסית מכתיב מקלחון חזית עם דלתות הזזה, אבל גם חובבי האסתטיקה מעדיפים אופציה זו. מצד שני, דלתות שכאלה עלולות להישחק מהר יותר).

מי שמעדיף את האופציה של דלת שנעה על גבי צירים יכול לבחור בין דלת אחת לשתיים(בחירה שהיא אסתטית בעיקרה), וכן להחליט האם הפתיחה היא לשני הכיוונים או רק כלפי חוץ. ההמלצה היא לבחור בדלת שנפתחת גם כלפי פנים.

ישנם מקלחונים שבהם חלק מהמפתח הוא קבוע, כלומר ישנה חלוקה של הדלת לחלק שניתן לפתוח ולחלק שנותר קבוע במקומו – וגם זוהי בחירה שבעיקרה הינה אסתטית.

איזו זכוכית כדאי לבחור למקלחון שכזה?

מבחינה עיצובית מקלחוני חזית יכולים לבוא עם סוגים שונים של זכוכיות הנבדלים אלה מאלה ברמת השקיפות ובגוון המדויק של הצבע (באופן כללי מושקעת לא מעט תשומת לב בימינו בפן העיצובי של המקלחון, כל מקלחון, ולמשל בחדרי רחצה שיש בהם מראות מעוגלות מן הסתם יותקנו מקלחונים מעוגלים).

מבחינה בטיחותית אסור להתפשר על זכוכית שאינה מחוסמת, ורצוי שעוביה יהיה 8 או 10ס"מ – הסיכון שזכוכית מחוסמת תישבר נמוך במיוחד, וגם אם היא נשברת הרסיסים הם כאלה שפגיעתם אינה מאוד מזיקה.

מדוע מקלחוני חזית הפכו כה פופולאריים?

כאמור, ביותר ויותר דירות ובתים ישנם מקלחונים, וזאת מהסיבות הבאות:

1. אין זמן – רובנו נמצאים כל הזמן במירוץ מתמיד להספיק כמה שיותר דברים. שעות העבודה מתארכות, ההורים רוצים לבלות עם הילדים זמן איכות ולא רק זמן איכות אלא גם זמן כמות,כמות האטרקציות התרבותיות גדלה כל הזמן ומפתה אותנו לצאת ולבלות בתדירות גבוהה,ובאופן כללי נותר מעט זמן לרחצה, כך שאמבטיה נינוחה היא לוקסוס שאנחנו לא מרשים לעצמנו, בוודאי שלא כל יום.

2. מחיר המים – המים בישראל מתייקרים באופן שוטף, ומאחר שאמבטיה מלאה פירוש השימוש בכ- 150 ליטר בעוד שעבור מקלחת סבירה צריך להשקיע רק 50-70 ליטר (בתנאי שמקפידים לסגור את המים בזמן שמסתבנים ולא נסחפים למקלחות של 20 דקות) – הרי שהחשבון פשוט: מקלחת היא זולה יותר.

3. מבנה הדירות – אמנם הדירות בישראל הופכות גדולות יותר ויותר (מספר התחלות הבנייה של דירות בנות חדר או שניים פחת משמעותית בשנים האחרונות ואילו השטח הממוצע שלדירות בנות 3-4 חדרים, המהוות את רוב רובו של השוק, גדל מאוד), ובהתאם בבתים רבים חדרי הרחצה גדולים יותר, אולם ישנן גם דירות מחולקות וכן יחידות דיור או יחידות הורים -ובאלה אין מקום לאמבטיה. בדירות הגדולות, אגב, גודלו של חדר הרחצה מאפשר מקלחון חזית לצד אמבטיה, ואכן רבים מנצלים אופציה זו.